Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑΓΙΑ

Μικρές συμβουλές για να γίνετε η πιο τέλεια γιαγιά.

   Το ξέρουμε πως είσαστε πολύ νέα ακόμα για να γίνεται γιαγιά, αλλά αντί να γκρινιάζετε για το νεαρό της ηλικίας σας, ετοιμαστείτε για το εγγονάκι που έρχεται όπως μπορείτε καλύτερα γιατί μία θέση ανοίγει για εσάς: η θέση της καλύτερης γιαγιάς.
   Το καλό με το να είσαι γιαγιά είναι πως μπορείς να καλομάθεις το εγγονάκι σου όσο θες, αφού έχεις και το γνωστό ρητό με  το μέρος σου «του παιδιού μου το παιδί, δύο φορές παιδί μου». Από την στιγμή που τα παιδιά σας, σας επιτρέπουν να αναπτύξετε μία ιδιαίτερη σχέση με το εγγόνι σας το πεδίο είναι ελεύθερο να για να το κατακτήσετε.
Υπάρχουν μερικά μυστικά που θα κάνουν μία σούπερ γιαγιά να διαφέρει από μία απλή γιαγιά. Και αυτό σημαίνει πως πρέπει να κατακτήσεις, όχι μόνο το εγγόνι σας αλλά και τους γονείς του.
   Όταν κάνετε baby-sitting στο μικρό σας, να έχετε ρωτήσει από πριν όλες τις πληροφορίες από τους γονείς, για ό,τι χρειαστεί το μικρό. Μπανάκι, φαγητό, φάρμακα για αλλεργίες, τηλέφωνα ανάγκης, ώρα ύπνου, όλα πρέπει να τα ξέρετε για να σιγουρευτείτε ότι σίγουρα θα ακολουθήσετε τις εντολές των γονιών του. Ναι, είναι το παιδί των παιδιών σας, αλλά μην ξεχνάτε ότι είναι το δικό τους παιδί και δεν πρέπει να δράσετε χωρίς να τους ρωτήσετε πρώτα.
   Προσέξτε -ξέρουμε είναι πολύ δύσκολο- κάθε φορά που το εγγόνι σας μένει μαζί σας, να ακολουθούνται οι ίδιοι κανόνες που ακολουθούνται και στο σπίτι του. Έτσι το παιδί δεν θα αποσυντονίζεται για το τι «πρέπει» και για το τι «δεν πρέπει» να κάνει, και θα αναγνωρίζει τους περιορισμούς του. Αυτό βέβαια δεν σας σταματάει από το να αναπτύξετε μία ιδιαίτερη σχέση με το εγγόνι σας, αφού πρέπει να φροντίσετε να δεθείτε τις ώρες που θα είστε μαζί.
   Βόλτες στο πάρκο, παιχνίδια στο σπίτι, ταινίες στον καναπέ είναι μερικές από τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με το εγγόνι σας. Αλλά, όταν η γιαγιά έχει δουλειές είναι ακόμα μια ευκαιρία για να αναπτύξει την σχέση της με το εγγόνι της. Δοκιμάστε να το βάλετε να σας βοηθήσει στις δουλειές του σπιτιού, να πάτε μαζί για ψώνια ή άλλες δραστηριότητες που θα το κάνουν να αναπτύξει διάφορες ικανότητες του μαζί με το παιχνίδι. Φυσικά μην ξεχάσετε τις κυριακάτικες βόλτες στα μουσεία της πόλης και θα δεθείτε μαζί του και θα είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθει τον κόσμο του.

απο το woman.gr

4 σχόλια:

Απόψεις,Σχόλια & Εμπειρίες